Liikuntaryhmät
 

RYHMÄT

 

Paini lajina aloitetaan yleisesti jo varsin nuorena, alle kouluikäisenä. Tämä on edellytys varsinkin sille, että lapsen fysiikka ja henkiset ominaisuudet kehittyvät lajin vaatimalle tasolle jo varhain lapsen eri erityiskehitysvaiheissa. Paini sopii hyvin niin tytöille kuin pojillekin.

Paini on monipuolista urheilua, mutta samalla kamppailulaji. Painissa lapsi oppii jo varhain kisailemaan paremmuudesta ja kestämään näin myös pettymyksiä paremmin. Paini on myös Olympia-laji, missä Suomella on vahvat perinteet. Painijat tutustuvat kilpailemiseen jo nassikkapaini-ikäisinä ja läpi koko harrastusajan. Kilpailut ovat oleellinen osa lajia ja niihin osallistumiseen kannustetaan.

 

Painijan polku:

Nassikkapainin tarkoituksena on kehittää lasten luontaista koordinaatiokykyä ja peruskuntoa. Lisäksi nassikkapainissa lapsi oppii permantovoimistelun ja painin alkeita, sekä painin perusidean. Nassikkapaini on hyvä ensiharrastus ja pohja moneen muuhun harrastamiseen.

Painieskarin tarkoituksena on opettaa alakouluikäiselle harrastajalle lajin perusteet ja kehittää peruskuntoa edelleen siirtyen jo hiukan vaativimpiin, voimaa ja motoriikkaa kehittäviin harjoituksiin. Painieskariin tullaan yleensä nassikkapainin kautta, mutta ryhmään voi hakea myös muusta harrastustaustasta riippumatta. Harrastajat ryhmään valitaan.

Painikoulussa aletaan keskittymään yksilökohtaisemmin painijan ominaisuuksiin ja kehittymiseen nimenomaan painijana. Kilpaileminen on verkittävä osa painikoulutoimintaa ja edellytys lajissa kehittymiselle. Ottelutekniikan ja -taktiikan, sekä kokonaisvaltaisen urheilijanelämän hahmottaminen ovat keskiössä. Tavoitteena painikoulussa on saavuttaa kansallinen taso kilpailuissa. Harrastajat ryhmään valitaan.
 

Mitä painiuran jälkeen...


Kuntojumpassa on päällimmäisena tarkoituksena verestää painimuistoja ja luoda tuntumaa lajiin uudelleen. Kuntojumppa painimatolla on erittäin tehokas harjoittelun muoto, joka kehittää koko vartalon lihaskuntoa ja samalla ketteryyttä sekä nopeutta. Monipuoliset harjoitteet ja lihashuolto tekee harjoittelusta mielenkiintoista ja miellyttävää. Jokainen harjoittelee oman kuntonsa mukaan eikä aiempaa kokemusta tarvita. Kuntojumppa on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.